چگونه از موکوپات برقی استفاده کنیم؟

قهوه یک نوشیدنی جهانی است و خواستار زیادی دارد. همین باعث شده که تجارت و صنعت قهوه گسترش پیدا کند.
در میان تمام نوشیدنیهایی که با قهوه درست میشوند، اسپرسو اهمیت زیادی دارد. با اسپرسو میتوانید نوشیدنیها، آیسها و شِیکهای زیادی برپایه قهوه درست کنید.
اگر میخواهید هر کدام از نوشیدنیها و دسرهای برپایه قهوه را امتحان کنید، اولین نیاز شما یک اسپرسو خوب و با کیفیت است تا در آخر نوشیدنی یا دسر خوبی داشته باشید.
برای آماده کردن یک اسپرسو با کرمای دلچسب، نکاتی را باید بدانید و رعایت کنید. از مهمترین نکات تهیه یک اسپرسو خوب، انتخاب شیوه صحیح برای تهیه قهوه و داشتن یک دستگاه مناسب برای تهیه آن است.
موکوپاتها دستگاههای خانگی شگفتانگیزی هستند که به آنها اسپرسوساز دستی میگویند. آنها در عین سادگی، اسپرسوهای خوبی را آماده میکنند و در مقایسه با اسپرسوسازها، قیمتشان هم مناسب است. با توجه به تمام این ویژگیها، دوستداران قهوه، موکوپاتها را عاشقانه دوست دارند!
مقداری قهوه و آب را در موکوپات بریزید تا ببینید موکوپات چگونه با فشار بخار آب یک اسپرسوی خوشطعم با کرمای عالی را به شما میدهد. البته در ابتدا باید شیوه صحیح استفاده از موکوپات را بدانید تا یک اسپرسو عالی داشته باشید!
امروزه فناوری جز جدایی ناپذیر زندگی ما است که در زندگی روزمره بسیار کمک کننده است. موکوپاتهای برقی هرچند ظاهری شبیه به موکوپاتهای دستی دارند اما به فناوری برق مجهزاند و پیشرفتهتر هستند که کار با آنها را آسانتر کرده و حتی در تولید اسپرسو هم موفقتر هستند.
هرچند موکوپاتهای دستی قابلیت استفاده در فضای باز را دارند ولی برای تهیه یک اسپرسو با کیفیت، حرارت باید چیزی مابِین ٩٣_٩٠درجه باشد که این تنظیم حرارت در موکوپاتهای دستی به تمرین و مهارت زیادی نیاز دارد؛ اما در موکوپاتهای برقی با اتصال به برق، به آسانی و بهطور خودکار حرارت تنظیم میشود و در مدت زمان کمتری قهوه شما را آماده میکند.
با توجه به اهمیت زمان و کیفیت، انتخاب ما موکوپات برقی است و در این مقاله در مورد اصول و نکات استفاده از موکوپات برقی به شما میگوییم.
نکات خرید موکوپات برقی
• استفاده از لعاب نسوز در مخزن
این موضوع باعث افزایش عمر دستگاه شما میشود.
• داشتن حجم مناسب با توجه به نیاز شما
موکوپاتها سایزهای متفاوتی دارند که معمولا از ١کاپ شروع میشود و حتی نسخههای٩کاپ هم در بازار موجود است. در اینجا مصرف و مقدار نیاز شما اهمیت دارد تا چندباره مجبور به تهیه اسپرسو نشوید.
• سنسور قطع کننده حرارت
اگر قهوه سرریز شود خود دستگاه به طور خودکار روند را متوقف کند.
• وجود آرام ریز
این قابلیت در دستگاه باعث میشود قهوه شما هنگام سرو، فوم و کرمای خود را حفظ کند.
• مجهز بودن به گرم کن
بعد از تهیه اسپرسو ممکن است به یک باره قهوه خود را مصرف نکنید. بعضی از مدلهای موکوپات برقی، قهوه را تا مدتی برای شما گرم نگه میدارند.
• شیشهای بودن مخزن قهوه
این موضوع باعث میشود روند تهیه قهوه قابل مشاهده باشد و علاوه بر زیبایی، شستشوی آسانتری دارد.
• داشتن گارنتی با مدت زمان مناسب
هر چه قدر مدت زمان گارانتی یک محصول بیشتر باشد، کیفیت بهتری دارد.
• قیمت و کیفیت دستگاه
قیمت پایین همیشه باعث برنده شدن شما نمیشود! انگلیسیها ضربالمثل معروفی دارند: «من آن قدر پولدار نیستم که چیزهای ارزان بخرم!»
دستگاههای تقلبي طول عمر کمتری دارند و کیفیت اسپرسوی که تولید میکنند بسیار پایین است.
نکات استفاده از موکوپات برقی
استفاده از موکوپات برقی بسیار ساده است و در تهیه کردن قهوه هم سرعت خوبی دارد.
• در ابتدا مخزن را از آب پر کنید. دقت کنید که حجم آب باید تا زیر سوپاپ اطمینان باشد وگرنه خطراتی مانند احتمال انفجار وجود دارد.
• اگر نمیخواهید که از تمام حجم موکوپات خود استفاده کنید، باید میزان آب و قهوه شما نسبت مناسبی داشته باشند تا اسپرسو شما غلظت خوبی پیدا کند. هر ۴٠گرم قهوه برای ۶کاپ آب کافی است؛ پس با توجه به این معیار و نیاز خودتان، حجم مناسبی از قهوه و آب را استفاده کنید.
• از پودر قهوه مناسب استفاده کنید. درجه آسیاب مناسب قهوه در موکوپات، متوسط است. پودر شما نباید خیلی ریز یا خیلی درشت باشد.
• بعد از پر کردن فیلتر، پودر قهوه را فشرده نکنید چون بخار آب به راحتی از قهوه عبور نمیکند و عصارهگیری قهوه به خوبی انجام نمیشود.
تنها باید سطح قهوه را با قاشق به آرامی صاف کنید.
• بعد از روشن کردن موکوپات حدودا ١٠دقیقه به دستگاه زمان بدهید تا قهوه شما آماده شود البته اگر میزان قهوه شما کمتر از گنجایش دستگاه شما باشد میزان زمان آمادهسازی هم کاهش پیدا میکند.
• بعد از نوشیدن قهوه، فورا دستگاه خود را شستشو دهد.
ترجیحا از یک ابر و آب برای شستشو آن استفاده کنید.
• موکوپاتها برای خلق اسپرسو آفریده شدهاند پس اگر میخواهید عمر دستگاه شما کاهش پیدا نکند و عملکرد خوبی داشته باشد، لطفا برای تهیه نوشیدنیهای دیگر از آن استفاده نکنید.
رفع مشکلات احتمالی موکوپات
• اگر موکوپات شما در هنگام عصارهگیری نشتی دارد
ممکن است قطعات را به خوبی متصل و چفت نکردهاید. در صورتی که از اتصال آن اطمینان دارید احتمالا واشر مهر و موم بین دو قطعه فرسوده شده که با یک هزینه کم میتوانید آن را عوض کنید.
اگر میخواهید موکوپات شما عملکرد خوبی داشته باشد، پیشنهاد میکنیم هر ۶_۴ماه یکبار، واشر مهر و موم دستگاه را تعوض کنید.
• اگر موکوپات شما غلظت یا طعم مناسبی ندارد
سوپاپ موکوپات خود را چک کنید. اسپرسو نباید خیلی سریع یا خیلی آهسته جریان پیدا کند. جریان آب و فشار بخار آب در طعم قهوه شما بسیار تاثیرگذار است.
در صورتی که سوپاپ دستگاه شما مشکل داشت حتما دفترچه دستگاه خود را مطالعه کنید.بهترین زمان برای تنظیم سوپاپ بعد از خنک شدن دستگاه است. شما میتوانید از کلید آلن برای تنظیمات استفاده کنید.
اگر سوپاپ را به سمت راست بچرخانید طول مدت عصارهگیری شما افزایش پیدا میکند و قهوهٔ غلیظتر و تلختری خواهید داشت. اگر سوپاپ را به سمت چپ بچرخانید، سرعت عصارهگیری از قهوه افزایش پیدا میکند.
تنظیمات سوپاپ را به صورت تدریجی و در چند مرحله انجام دهید. بعد از هربار تغیر، طعم جدید را امتحان کنید تا در نهایت طعم مورد نظر خود را پیدا کنید.
در صورتی که مهارت یا توانایی کافی ندارید از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
• اگر از سوپاپ اطمینان شما بخار آب خارج میشود
برای رفع این مشکل مطمئن شوید که حجم آب تا زیر سوپاپ اطمینان است.
اگر حجم آب در حد مجاز بود احتمالا سوپاپ شما مسدود شده و برای رفع این مشکل باید دستگاه و سوپاپ را به خوبی شستشو دهید.
یکی دیگر از دلایل خروج بخار آب از سوپاپ، فشرده کردن قهوه در فیلتر است که علاوه بر خروج بخار، باعث میشود قهوه شما غلظت و طعم خوبی نداشته باشد و حتی ممکن است باعث انفجار موکوپات شما بشود.
• اگر تفاله قهوه در فنجان شما وجود دارد
فیلتر خود را از نطر ساییدگی و آسیب بررسی کنید و در صورت نیاز فیلتر را تعویض کنید.
البته این مشکل میتواند به دلیل ریز بودن درجه آسیاب قهوه باشد که میتوانید پودر قهوهای با درجه آسیاب درشتتر انتخاب کنید.
• اگر موکوپات شما عصارهگیری نمیکند یا عصارهگیری کمی دارد باید چند مورد را بررسی کنید:
ممکن است واشر مهر و موم آن فرسوده باشد و باعث خروج بخار آب شود. یا فیلتر آسیب دیده باشد و عصارهگیری به درستی انجام نشود. یا قیف شما مسدود شده و باید آن را شستشو دهید.
• اگر قهوه شما طعم آهنی میگیرد
این مشکل ممکن است به دلیل کیفیت پایین آلمینیوم استفاده شده در آن باشد؛ پس در هنگام خرید حتما به کیفیت محصول دقت کنید.
استفاده کم از موکوپات دلیل دیگری است که به قهوه طعم بدی میدهد؛ چون استفاده کم از دستگاه باعث خوردگی آن توسط اسیدهای موجود در قهوه میشود.
برای جلوگیری از این مشکل هر روز یا حداقل یک روز در میان از دستگاه استفاده کنید و دستگاه را به طور مرتب و دقیق بشویید؛حتی میتوانید از قرصهای مخصوص برای شستشو دستگاههای قهوه ساز استفاده کنید.
در صورتی که موکوپات شما اکسیده شده میتوانید آن را مزه دار کنید! برای مزه دا کردن موکوپات، در یک قابلمه مقداری آب بریزید و چند قاشق سرکه و آبلیمو اضافه کنید. مخلوط را به جوش بیاورید و بعد خاموش کنید. موکوپات خود را چند ساعت در مخلوط قرا دهید و بعد آن را بشویید. پس از این، چند بار در آن قهوه دم کنید و دور بریزید تا موکوپات شما مزه دار شود و روند اکسیده شدن آن را به تعویق بیندازید.
در آخر
اگر میخواهید با یک هزینه مناسب در خانه از نوشیدنیهای خوش عطر و طعم بر پایه قهوه استفاده کنید، موکوپاتها برقی انتخابهای دقیقی هستند که به آسانی و با سرعت اسپرسو های خوبی را آماده میکنند.
با موکوپات شما میتوانید با رعایت چند نکته ساده مثل توجه به درشتی یا ریز بودن آسیاب قهوه، تمیز بودن فیلتر و…هر روز از طعم یک اسپرسو خوب با کرمای عالی لذت ببرید.
آخرین مقالات

5 تفاوت موکاپات و فرنچ پرس که هر قهوه دوستی باید بداند
موکاپات و فرنچ پرس؛ اگر اهل نوشیدن قهوه باشید احتمالاً اسم این دو ابزار کاربردی را شنیدهاید. این دو دستگاه،

چگونه از ترکیدن موکوپات جلوگیری کنیم؟
موکوپات ها پیچیدگی خاصی ندارند و ساده و کارآمد هستند. آنها مثل زودپز کوچکی هستند که با استفاده از فشار