نکات تهیه یک کاپوچینو لذيذ با موکوپات

تهیه کاپوچینو با موکاپات

کاپوچینو یک نوشیدنی ایتالیایی است که محصول ترکیب اسپرسو و شیر است.
آن قدر این نوشیدنی در دنیا پرطرفدار است که حتی فنجان‌های مخصوصی برای سرو آن وجود دارند!
جالب است بدانید که اسم این نوشیدنی برگرفته از اسم گروهی از راهبان مسیحی است. این نامگذاری به دلیل شباهت ظاهری این نوشیدنی با آنهاست چون چهره‌هایی رنگ پریده و لباس‌هایی پشمی و قهوه‌ای داشته‌اند.
موکوپات هم جزو یکی از ابزارهای کاربردی و دوست‌داشتنی برای کسانی است که به قهوه و نوشیدنی‌های آن علاقه دارند. یک ابزار کوچک که دو شکل برقی و گازی دارد و در شرایط مختلف قابل استفاده است. با استفاده از این وسیله ساده اما کاربردی شما می‌توانید یک قهوه خوش‌طعم داشته باشید.
اگر شما یک قهوه دوست هستید فکر می‌کنم از کاپوچینو هم لذت ببرید.
البته شاید شما فکر کنید برای خوردن یک فنجان کاپوچینو باید:
1. به کافی‌شاپ بروید و هزینه زیادی بپردازید.

2. یک اسپرسوساز حرفه‌ای در خانه و مهارت یک باریستا را داشته باشید.

3. یا استفاده از پودرهای کاپوچینو فوری که معمولا مواد مضری مثل چربی‌های گیاهی و مواد نگهدارنده دارند.
ولی ما در این مقاله روش تهیه کاپوچینو با موکوپات را به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید به سادگی و با هزینه‌ای کم در هر زمان که دوست داشتید یک کاپوچینو حرفه‌ای خانگی داشته باشید و از عطر و بوی منحصر به فرد آن در کنار یک بيسکوئيت خوشمزه در اوقات‌ فراغت خود لذت ببرید.

چرا کاپوچینو خانگی؟

• استفاده از مواد اولیه سالم
• هزینه کم
• کیفیت بالا
• امکان تهیه در هر زمان با حجم متفاوت و دفعات مکرر

مواد لازم برای کاپوچینو خانگی

پودر قهوه

برای داشتن یک کاپوچینو خوشمزه از یک قهوهٔ با کیفیت استفاده کنید. علاوه‌ بر این، قهوه آسیاب شده باید مناسب استفاده در موکوپات باشد. ( یک پودر قهوه یکدست که نه خیلی درشت و نه خیلی ریز باشد. )

آب

استفاده از آب‌های معدنی یا تصفیه شده با دستگاه‌های خانگی، باعث می‌شود تا قهوه باکیفیت‌تری داشته باشید.

شیر

برای تهیه کاپوچینو بهتر است از شیر لبنی، ترجیحا با چربی 2% استفاده کنید که ته خیلی پرچرب است و نه خیلی کم چرب که باعث می‌شود در نهایت فوم شیر خوبی داشته باشیم.
اما اگر از شیر به دلیل حساسیت یا رژیم‌های گیاهخواری استفاده نمی‌کنید، شیرهای گیاهی مثل شیر بادام یا شیر نارگیل را جایگزین کنید.

شکر

شیرینی این نوشیدنی سلیقه‌ای است. البته توجه کنید که شیر و فوم شیر یک شیرینی طبیعی و متعادل دارند.

دارچین یا پودر کاکائو

با توجه به ذائقه‌تان از مقدار کمی کاکائو یا دارچین برای تزئین استفاده کنید.

موکوپات

متناسب با میزان نیازتان، سایز مناسبی از موکوپات را انتخاب کنید. مثلا: دو کاپ، سه کاپ و…
البته موکوپات شما باید استاندارد باشد. هنگام تهیه قهوه دقت کنید تا فیلتر موکوپات شما کاملا تمیز باشد تا در نهایت قهوه خوش‌طعمی داشته باشید.

تهیه کاپوچینو با موکاپات

فوم گیر دستی یا فرنچ پرس

کاپوچینو مخلوطی از قهوه‌ و فوم شیر است؛ پس شما برای تهیه فوم شیر به فرنچ پرس یا فوم‌گیر دستی نیاز دارید.

تهیه قهوه

1. قدم اول تمیز کردن و آماده کردن موکوپات است.
برای آماده کردن موکوپات، تا خط نشان که معمولا یک پیچ کوچک است یا سوپاپ اطمینان، در مخزن آب بریزید. حواستان باشد که آب بیشتری اضافه نکنید چون قبل از به جوش آمدن آب، پودر قهوه مرطوب می‌شود و در نهایت قهوه خوبی نخواهید داشت.

2. پودر قهوه را در فیلتر موکوپات بریزید؛ البته پودر قهوه را فشرده نکنید چون این کار باعث می‌شود بخار آب به راحتی از آن خارج نشود؛ این موضوع خطرناک است چون می‌تواند حتی باعث ترکیدن موکوپات شما بشود. فقط کافی است که روی سطح پودر قهوه خود را صاف کنید.

3. حالا دو طرف موکوپات را به هم محکم ببندید. به دهانه موکوپات دقت کنید تا اگر هنگام پر کردن فیلتر پودر قهوه ریخته تمیز کنید چون اگر اجزا موکوپات به خوبی به یکدیگر متصل نشوند و کاملا محکم نباشد، آب جوش به بیرون نشت می‌کند.

4. حالا موکوپات را روی حرارت کم یا متوسط بگذارید. هرقدر حرارت کم‌تر باشد مدت زمان عصاره‌گیری بالا می‌رود و در نهایت قهوه خوش عطر و طعم‌تری داریم.
بعد از چند دقیقه آب به نقطه جوش می‌رسد وعصاره قهوه وارد محفظه بالایی می‌شود. بعد از اینکه صدای جوشیدن آب قطع شد، قهوه شما آماده است.
الان شما یک اسپرسو خوب و با کیفیت دارید.

فوم گیری شیر

1. ابتدا شیر را گرم کنید. از حرارت ملایم برای گرم‌کردن استفاده کنید. در همان حال به آرامی و با مدوامت شیر را هم بزنید تا چربی شیر شما نسوزد.

2. بعد از گرم شدن شیر، آن را در یک فرنچ پرس یا فوم‌‌گیر دستی بریزید. اهرم را همراه با سرعت و فشار ثابت حرکت دهید تا یک فوم نرم و حجیم داشته باشید.

تهیه کاپوچینو با موکاپات

چند نکته طلایی

o بهترین دما برای تهیه فوم شیر 60 تا 70 درجه، یعنی دمای پیش از جوش است؛ چون حرارت بیشتر شیر یک فوم بی‌ثبات را ایجاد می‌کند.
o تمام محفظه فرنچ پرس یا فوم‌گیر دستی خود را از شیر پر نکنید چون شما به مقدارفضای مناسبی برای حرکت اهرم و ایجاد فوم نیاز دارید.
o در هر بار حرکت اهرم، آن را به صورت کامل از شیر داخل و خارج نکنید تا یک فوم ریز و باثبات داشته باشید.
o فوم شیر نسبت به شیر معمولی شیرینی بیشتری دارد؛ پس حتما به کیفیت فوم خود توجه کنید.
o به جای گرم کردن جداگانه شیر، می‌توانید از همان ابتدا آن را در فوم‌گیر دستی یا فرنچ پرس بریزید و چند دقیقه در ماکروویو قرار دهید. البته ما همان روش اول را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

مرحله پایانی

• یک فنجان بزرگ انتخاب کنید و یک سوم آن را از قهوه‌ پر کنید.
• فوم شیر را به آرامی یا با استفاده از یک قاشق به قهوه خود اضافه کنید.
• برای تزئین می‌توانید از کمی دارچین یا کاکائو استفاده کنید.

ترفندهای نهایی

• طعم قهوه در طعم نهایی کاپوچینو شما بسیار مهم است. قهوه عربیکا معمولا طعم ملایم‌تری دارد.
• برای داشتن یک طعم متفاوت می‌توانید به کاپوچینو خود وانیل یا کارامل اضافه کنید.
• اگر طعم شیرین‌تری را می‌پسندید به قهوه خود مقداری شکر اضافه کنید.
• در صورتی که می‌خواهید کاپوچینو شما غلیظ تر باشد می‌توانید به جای شیر از خامه استفاده کنید. فقط کافی است خانه را کمی گرم کنید و به قهوه خود اضافه کنید.
• می‌توانید از یک نسبت مساوی اسپرسو، شیر و فوم شیر را با یکدیگر ترکیب کنید. (هر کدام 3/1 فنجان)

تهیه کاپوچینو با موکوپات در خانه، در عین سادگی و کم‌ هزینه بودن، تجربه‌ای شیرین و جالب است؛ تنها کافی است تا نکاتی را که در مقاله به آنها اشاره کردیم، رعایت کنید تا یک کاپوچینو باکیفیت، همراه با طعمی دلخواه و دلپذیر داشته باشید.

نویسنده :
coffee-design

آخرین مقالات